10 August 2010

SnS Pineapple - testblock


Jag fick SnS-BOM:en där det anges att tygerna är färdigskurna i rätt bredder osv. Men det stämde inte, vilket ni kan se på mina försök nedan. Jag började få riktigt dåligt självförtroende och undrade varför jag bara "gjorde fel". Jag tog mig tid att titta ordentligt på bilden i mönstret och började använda huvudet. I mönstret står det, att remsorna ska vara skurna 1" utom sista hörnan som ska vara skuret 1½". Det är detta jag fick färdigskuret i kit:et som kom med posten.

När jag sytt färdigt blocken så stämde det inte. Rad 2 skulle skäras 1½" för att det skulle bli enligt bilden på blocket och få rätt mått, dvs 4½". Ni kan se på bilden ovan ett slarvigt, men dock rätt sytt, block i rätt mått.

När man får en BOM och det står angivet att allt är färdigskuret då sätter man ju bara igång att sy. Inte förutsätter man att det ska vara fel "all over the place".

Tyvärr måste jag säga att det är inte enda gången det är fel i mönstret på denna BOM:en. I ett tidigare block fick man alldeles för lite tyg för att kunna sy blocket. Då tog det också en massa arbete, tankemöda och brustet självförtroende innan man kom underfund med att det var alldeles för lite tyg med i kit:et och att det inte var mig det var fel på. Hädanefter gör jag nog mina egna mönster. Jag trodde att jag skulle spara tid genom att göra en BOM och bara sy, men ack så fel jag hade.

3 comments:

 1. Jag har också varit med om detta. Syr Square in a Square BOM "A". Det är mycket arbete som man får lägga ner på detta.

  Mvh Lisbeth

  ReplyDelete
 2. Nä, så tråkigt! Begär pengarna tillbaka eller nya grejer om du inte är nöjd med köpet, det har man rätt till när det är fel på varan.
  - Anna i Sandviken

  ReplyDelete
 3. Lisbeth: Det är just den BOM:en jag också håller på med.

  Anna: Jag har mailat Liz och väntar på svar.

  ReplyDelete